Overblik
Velkommen til sygeplejefaget på 2. semester som har har temaet: Sygepleje – klinisk beslutningstagen i stabile og komplekse pleje- og behandlingsforløb til patienter med kroniske sygdomme
Semestret tager afsæt i 2 cases omhandlende sygepleje til patienter med apopleksi og diabetes. Der er knyttet skiftlige gruppeopgaver til de to cases, der omhandler hhv. apopleksi og diabetes. Semestret afsluttes med en skriftlig, individuel eksamensopgave med gruppevejledning.
Forløbene er tilrettelagt med oplæg med forskellige emner relateret til patienter med kroniske somatiske sygdomme, og som skal integreres i gruppens skriftlige arbejde med to af casene. De øvrige fag på semestret (sygdomslære, farmakologi, forskningsmetodologi, ernæringslære, anatomi, fysiologi og biokemi, mikrobiologi, organisation/ledelse/jura, etik/filosofi, kommunikation) integreres i dette arbejde. De to skriftlige forløb afsluttes med en feedback fra hhv. egen klynge samt klyngevejleder.
Ud over holdets faste undervisere, vil der også varetages undervisning af eksterne undervisere med særlige specialer (fx. lungesygeplejerske, sårsygeplejerske m.v.).
Holdet er på forhånd inddelt i 3 klynger med hver sin klyngevejleder. Klyngerne er desuden delt i to mindre grupper (a og b), således holdet er inddelt i 6 grupper.
I første forløb, arbejder I med sygepleje til patienter med apopleksi. I skal udarbejde en gruppeopgave med afsæt i klinisk beslutningstagning, og dette forløb udgør den obligatoriske studieaktivitet. Der inddrages relevant teori fra sygeplejefaget (fx om aldring, at være kronisk syg, egenomsorg, mestring, lindrende sygepleje, familiesygepleje, rehabilitering og håb). Derudover inddrages relevant teori fra fx følgende fagområder: sygdomslære, farmakologi, forskningsmetodologi, ernæringslære, anatomi, fysiologi og biokemi, mikrobiologi, organisation/ledelse/jura, etik/filosofi/religion og kommunikation. Forløbet afsluttes med peerfeedback fra hhv. egen klynge samt klyngevejleder.
Herefter vil der være et kort forløb med undervisning relateret til sygepleje til patienter med KOL. Her vil der også opstartes undervisning om tværprofessionalitet.
I det andet skriftlige forløb arbejder I med sygepleje til patienter med diabetes. I skal udarbejde en gruppeopgave med afsæt i klinisk beslutningstagning. Ud over de ovenfor nævnte eksempler på relevant teori inddrages også overvejelser relateret til etik/filosofi og tværprofessionalitet.
I eksamensforløbet på 2. semester skal I udarbejde en individuel skriftlig opgave med afsæt i klinisk beslutningstagning, men denne gang i forhold til en case, der først offentliggøres i selve eksamensforløbet. Der tilbydes skemalagt gruppevejledning.